Grej med varme

Friluftsloppen forsøger på flere måder at gøre friluftslivet mere tilgængeligt for alle mennesker i Danmark.

Først og fremmest forsøger vi at skabe en højere grad af lighed både på et socialt og økonomisk plan ved at facilitere brugthandel med godt friluftsudstyr på flere webbaserede handelsplatforme. Herved har brugergrupper med trang økonomi, såsom: den lille børnefamilie, den studerende, den pensionerede med flere, mulighed for også at dyrke og opleve friluftslivet.

Der findes dog en gruppe mennesker, der for hvem friluftslivet IKKE er et valg af lyst, men af nød.

Stigninger i hjemløsheden i flere områder af landet

I 2017 registrerede man i alt 6.635 hjemløse borgere i Danmark. Det er cirka halvdelen af de hjemløse borgere, 3.242 personer, der er hjemmehørende i hovedstadsområdet, hvilket er en stigning fra 3.152 personer ved den forrige kortlægning i 2015. Der er registreret 1.482 hjemløse borgere, som er hjemmehørende i Københavns Kommune. Hjemløsheden opstår i et samspil mellem både samfundsmæssige forhold som boligmangel, arbejdsløshed og lignende, og individuelle sårbarhedsfaktorer som psykisk sygdom og misbrugsproblemer. 

Derfor har Friluftsloppen besluttet sig for at gøre en frivillig social indsats for, at disse borgere har mulighed for at leve og overleve i hjemløsemiljøet i Københavns Kommune. Vi har en reel mulighed for at hjælpe til ved at igangsætte en indsamling af brugt friluftstøj og -udstyr, som ligger rundt omkring i kældre og loftsrum.

Vil du hjælpe?

Hver eneste dag udleveres der tøj fra Mændenes Hjems tøjdepot til hjemløse og udsatte. Mændenes Hjem modtager gerne både herre- og dametøj og sko hele døgnet rundt. Tøjet kan afleveres i kontaktstedet på Lille Istedgade 2. Cafe Klare modtager desuden gerne dametøj og sko samt kosmetik, sæbe og andet, der kan glæde kvinderne. Tingene kan afleveres i aftentimerne på Cafe Klare på Lyrskovgade 2.

Hvis DU ligger inde med:

  • Uldsokker
  • Huer og handsler
  • Varme/vandtætte jakker
  • Varme/vandtætte bukser
  • Støvler/sko
  • Soveposer/liggeunderlag osv.
  • Eller andet godt

Du vil desuden kunne aflevere dit gamle grej til Friluftsloppen, når vi står ude til diverse events.

Det eneste vi forlanger er, at du vasker dit grej, inden du sender det til os.

Vi håber på, at I vil bakke op om vores frivillige sociale initiativ, der vil køre hele året rundt, så vores kære medborgere på gaden kan overleve denne og kommende vintre. Når vi har samlet nok grej ind, tager vi ind til Mændenes Hjem/Cafe Klare og giver det videre.

Vores initiativ: “Grej med varme” kan følges på vores Facebook

Med venlig hilsen
Friluftsloppen